Inkább a napvitorla

Ha kertesházban élsz, feltehetően számtalan bosszús percet okozott már a folytonos erős napsugárzás, lehet, hogy eddig semmilyen megoldás nem volt célravezető árnyéknak, és ráadásul az utcai bámészkodókkal is nem egyszer gyűlt meg már a bajod.

Ha már eleged lett ezekből, a napvitorla egy tartós megoldás lehet mindezekre a problémákra. A legfontosabb tényező, hogy nagymértékben képes biztosítani az árnyékolást, mert a napvitorla anyaga nagyméretűre tervezett, tehát alkalmas egy egész terasz beárnyékolására, emellett nagyrészt UV-szűrésű is. Sőt emellett arra is van lehetőség, hogy az ember a maga igénye alapján határozza meg a kívánt méretet.

A másik tipikus botránykő, hogy állítsuk fel az ilyen szerkezetű dolgokat, ha már próbálkoztunk valami „házilagos” eszközzel, folyton felrúgta a kedvünket, hogy egy nagyobb szélmozgás már vitte is az egész árnyékolót. A kínálatban megtalálható napvitorlák felszerelésének köszönhetően ez sem okoz többet gondot, hiszen a termékeket ellátták a sarkokban gyűrűkkel, és a széleket is megerősítették, így kis ügyességgel, könnyen fel is állíthatjuk bármikor.

Ami még szintén jellemző probléma, a tartós, heves esőzés, mert nem mindegyik árnyékolási eszköz tudja kivédeni ezt a helyzetet, viszont a napvitorla, kialakításának köszönhetően, a sarkokba továbbítja a leeső vizet, ezzel megakadályozva, hogy a tetején felgyűljön nagy mennyiségű eső. A másik, már említett probléma, a széllökések, amik nemcsak ledöntik, de el is vihetik az árnyékoló eszközt. Ha viszont a napvitorlákat megfelelő módon helyezzük fel, és feszítjük ki, egyrészt nem veszélyezteti fuvallat, másrészt a fülledtség sem keletkezik, mert légáteresztőre varrták az anyagát.

Szólj hozzá!