Hogyan kell használni a rózsaolajat, milyen hatással van bőrünkre?

A rózsaolaj olyan illatos természetes olaj, amelyet az ókortól napjainkig használnak hűtő és frissítő hatásával, amelynek számos előnye van a lázas betegségektől a fejfájásig, akár a bőrsebek gyógyításáig, a gyulladás megszüntetéséig, a bőr hidratálásáig és a keringés elősegítéséig. 

A rózsaolaj, amely az utóbbi időben sok ember bőrápolási rutinja volt, sokkal több előnnyel jár a bőr számára. Tehát hogyan kell használni a rózsaolajat, milyen előnyökkel jár?

A növényeken végzett desztillációval nagyon fáradságos folyamatok eredményeként nyert rózsaolaj áthalad a hűtési szakaszon, és a növény illatos részét felveszik, majd lehűlés után az olajat elválasztják a kapott keveréktől, és így illóolajat kapnak. 4 tonna rózsasziromból csak 1 kg rózsaolajat nyernek, és munkaigényes folyamatnak vetik alá.

A rózsaolaj vásárlásakor fontos a minőségi választás. Ellenkező esetben nem fog működni, vagy károsíthatja a bőrt. A valódi és természetes termékek használata a bőr számára nagyon fontos a bőr egészsége szempontjából. A természetes rózsaolaj táplálja a bőrt, megőrzi frissességét és még sok csodálatos hatást vált ki a bőrén.

Milyen előnyei vannak a rózsaolajnak a bőr számára?

– Megtisztítja a bőrt az olajtól és a szennyeződésektől.

– Használható természetes sminklemosóként.

– Élénkíti a bőrt és fiatalosabb megjelenést kölcsönöz neki, csökkentve a narancsbőr kialakulását.

– Terápiás tulajdonságokkal rendelkezik allergiás bőrproblémák, ekcéma és nyílt sebek esetén.

– Hatásosan alkalmazható bőrpírre.

Hogyan kell használni a rózsaolajat?

Mielőtt rózsaolajat alkalmazna a bőrén, keverje össze vízzel. Amikor sminklemosóként használja, vízzel hígíthatja. 8-9 csepp rózsaolajat is adhat a vazelinhez, és használhatja a kezén és a bőrén.

Szólj hozzá!