Hitelkalkulátor az okos fogyasztóknak

A legjobb személyi kölcsön megtalálása olykor sok kihívást tartogat, hiszen rengeteg hiteltermék áll a rendelkezésre és a kínálat egyre bővül. Mivel rendszeresen jelennek meg újabb lehetőségek, ezért nem érdemes olyat választani, ami szinte alig felel meg az elvárásoknak.

Amikor nem egyértelmű, hogy mik a különbségek

A személyi kölcsön kalkulátor használata nagy népszerűségnek örvend a hiteligénylők körében, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen egy biztos támaszt jelent. Csupán néhány adatot kell megadni és a hitelkalkulátor máris megmutatja, hogy az adott körülmények fennállása esetén milyen megoldások jöhetnek szóba.

Névtelenül, egyéni érdekektől mentesen, ferdítések nélkül

A hitelkalkulátor olyan eszköz, olyan alkalmazás, mely összehasonlítja a főbb mutatók, a hitel elérhető összege, futamideje, THM-je alapján különböző bankok aktuális lehetőségeit, hiteltermékeit. Világossá teszi még azok számára is a hitel pontos adatait, akik valami különleges dologban reménykednek. Nem Önt nézi, hanem a számokat, nincs szimpátia, egyéni elbírálás, kivételezés – épp ettől kiszámítható és jó dolog. De azt Önnek kell tudni előre, milyen hitelfajtát szeretne, ezzel kell kezdenie.

Hitelért ne a bankba menjen először

A hitelkalkulátorra  azért van nagy szükség, mert minden lakáshitel és személyi kölcsön más. Amikor a banki ügyintéző elmondja a választási lehetőségeket, akkor nem biztos, hogy azonnal fel tudjuk mérni a különbségeket. Viszont, ha feketén fehéren látjuk a szemünk előtt az eltéréseket, akkor sokkal érthetőbbé válnak, és könnyebben össze tudjuk hasonlítani azokat egymással.

A banki alkalmazott a saját termékei iránt elfogult, és ez így van jól. Ön meg a saját pénztárcáját nézi és jól akar kölcsönhöz jutni. Lehet, hogy az ügyintézőnek van igaza, de lehet, hogy van más, jobb hitel is Önnek.

A személyi kölcsön THM-je bankonként eltérhet

A hitel összege olyan szám, amit a járulékos költségek könnyen megnövelhetnek. Gondoljon csak a kezelési költségekre, a hitelfolyósítási díjra vagy a kamatokra, amik lehetnek fix kamatok, vagy épp változóak.  Ahhoz, hogy ezekről átfogó képet kapjon, elengedhetetlen a hitel THM összehasonlítás és az okos fogyasztói magatartás a hitelek piacán is.

A teljes hiteldíj mutató rávilágít arra, hogy a tőkén felül mekkora összeget kell még pluszban kifizetni a bank felé. A hitelkalkulátor használatával ez is könnyen kideríthető, hiszen ezek az adatok nem titkosak.  A hitelkalkulátor használatánál a THM az egyik legfontosabb összehasonlító szám, idtt dől el, mi éri meg jobban. Nézze meg és számolja ki hitelét egyszerűen!

Szólj hozzá!