Az amerikaiak fel akarják venni a kapcsolatot az UFO-kal…

Már megint valami hülyeség jutott eszébe az egyik amerikai egyetem professzorának, most épp az, hogy adjunk lézersugaras jelzést a másik bolygón élő civilizációknak arról, hogy itt vagyunk, abban reménykedve, hogy majd felveszik velünk a kapcsolatot. A cél nem más, mint hogy olyan civilizációknak tudjuk eljuttatni a jelzéseinket, akik valamennyire fejlettebbek nálunk, és ennek hatására majd elkezdenek érdeklődni a bolygónk iránt. 

A koncepció szerint ugyanis a fejődéssel együtt jár a tudás iránti erős, és fékezhetetlen vágy, az, hogy szeretnénk minél többet megtudni az univerzumról. Ezt a kíváncsi szellemet tulajdonítjuk minden hozzánk hasonlóan intelligens civilizációnak. Az egyetemi oktató tehát azt találta ki, hogy egy gigantikus lézerrel kivilágíthatnánk olyan bolygók irányába, melyekről azt feltételezzük, hogy lehet rajta élet. Mivel a Nap is küld ki radioaktív jeleket, melyeket talán össze lehetne keverni a mi lézerünkkel, ezért azt találták ki, hogy villogjunk a lézerrel, és akkor elkülöníthetővé válik a jel.

Bár a szkeptikusok szerint ez az egész terv rendkívül vakmerő: ugyanis honnan tudhatnánk, hogy az idegen civilizáció békés, és segítőkész lesz velünk? Lehet, hogy az lesz a terv, hogy leigázzanak minket, vagy hogy szolgasorba állítsanak, mint ahogy azt a mi őseink is megtették egy-egy új földrész felfedezése alkalmával.

Szólj hozzá!