A játékkonzolok a gyógyászatban

Sok tévhit van a játékkonzolokkal kapcsolatban, például hogy az egészségre ártalmas ezeknek a használata, vagy, hogy elbutulnak a játékosok.
Kutatásokkal lehet bizonyítani, hogy a játékkonzolok nem olyan károsak, mint ahogy azt gondoljuk. sokszor hallhatjuk, hogy butítanak a konzolok, erre semmiféle tudományos bizonyíték nincs, sőt kutatások azt bizonyítják, hogy a játékosok döntéshozó, problémamegoldó képességük sokkal jobb, mint azoknak, akik nem játszanak. Ha csak azt nézzük, hogy az Xbox One és a PS4 konzolokra egyaránt vannak ügyességi, illetve logikai játékok egyaránt. továbbá kreatívabbak a játékosok, és a rövidtávú memóriájuk is jobb.
Sokszor hallani, hogy ne játssz annyit, mert tönkre megy a szemed. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy akik videojátékokkal játszanak, azoknak sokkal jobb a részletek felismerése, sőt jobb a megfigyelőképességük is. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen mind a PS4, mind pedig az Xbox One szoftverei  nagyon részlet gazdagok, ügyelve a készítés során hogy minden apró részlet jól ki legyen dolgozva.
Összességében a játékkonzoloknak igen is vannak jó hatásai az egészségre, de azért a testtartásunkra figyeljünk oda, mert a sok játszás akár hát illetve gerinc problémákhoz vezethet.

Szólj hozzá!