Találj hobby-t könyvekben!

A különféle könyveket árusító webshop-ok kínálatában számos olyan különleges könyvre bukkanhatunk, melyek kreativitásra inspirálnak. Amúgy is jó dolog olvasni, de ha ezt egybekötjük azzal, hogy egy olyan irományt veszünk a kezünkbe, mely arra ösztönöz, hogy utána egy újabb értelmes dologba vágjunk bele, akkor igazán megérte a könyv vásárlás.
Nagyon jól lekötnek például azok a kis füzetek, könyvek, melyek varrás-, horgolás-, kötés- mintákat mutatnak be, ahogy azok is különlegesek, és kellemes időtöltést kínálnak, melyek gyöngyfűzéssel, gyertyaöntéssel, nemezeléssel, ablakdísz készítéssel foglalkoznak.
Személy szerint több kézi-, illetve gépi varrással kapcsolatos könyvet kipróbáltam. Az egyikben egy bohém stílusú baba, Tilda varrását sajátítottam el. A Tilda könyv egy színes kis világot tár elénk, ahol emberi-, állati- és növényi formák egyaránt szerepelnek, és persze minden figura ugyan abban a vintage stílusban lett megrajzolva. A Tilda egy könyvsorozat, így a különleges díszítési technikák, dekorációs ötletek és a megvarrható, vidám játékfigurák számos tematikus példányban megtalálhatóak.
A másik varrós projektem megvalósításakor egy hasonló oktató könyv mellett döntöttem, mely meglehetősen közvetlen stílusban mutatja be a papírsablonos foltvarrás technikáját. A hosszú nyári délutánokon nagy takarókat és vidám párnákat varrtam ennek a könyvnek az ihletettségében.

Szólj hozzá!