Nem is gondolná, hogy hányféle beltéri ajtó típus létezik

Az ideális beltéri ajtót keresi? Fontosnak tartja a tökéletes funkcionálást, de az esztétikum mellett sem menne el? A nyílászárók otthonunk szerves részét képezik, melyek nélkül aligha képzelhetnénk el a tereket. Ugyan vannak olyan belsőépítészeti megoldások, melyek nem tulajdonítanak túlságosan nagy jelentőséget a terek ilyen módon történő elválasztásának, de a legtöbben mégis ragaszkodunk a beltéri ajtók jelenlétéhez.

De mégis milyen típusok közül válogathatunk? Melyek bizonyulnak a leginkább divatosnak? Ha kíváncsi arra, hogy mégis hányféle ajtóval lehet színesíteni az otthont, akkor érdemes egy pillantást vetnie a szalafa.hu weboldalra. A klasszikus beltéri ajtócsaládok megállják a helyüket a modern, minimalista lakberendezési irányzat esetében, de akkor is jó választásnak bizonyulnak azok modelljei, ha a klasszikus értékeket szeretnénk előnyben részesíteni. A hagyományok a beltéri ajtók esetében is újjáéledhetnek, és a cseresznye, a tölgy vagy a dió kétségkívül nagy népszerűségnek örvendenek.

Az aktuális trendek tükrében az üvegajtók mellett biztosan nem mehetünk el. Az üveg gyakran tolóajtók esetében is megjelenik, így a modern stílust csempészhetjük otthonunk falai közé. A tolóajtók egyébként nem csak divatosak, hanem rendkívül praktikusak is. A helytakarékosság érdekében minden korábbinál többen teszik le mellettük a voksot. Segítségükkel kiküszöbölhető az ajtónyitáshoz szükséges tér rendelkezésre állása, ezt pedig felhasználhatjuk tárolási céllal, vagy a tágasabb terek is megvalósíthatóak ilyen módon. A tolóajtók utólag is beépíthetőek, ma már olyan, előre elkészített tokok is elérhetőek a kínálatban, amelyekkel ízléses kialakítás születhet.

A gyakran választott MDF ajtók alapanyaga tulajdonképpen a farostlemezhez hasonlít, ám annál jóval finomabb szerkezettel bírnak azok. Kiválóan marhatóak, díszíthetőek és időtálló minőséggel állnak rendelkezésre. Akár egyedi igények szerint is elkészíthetőek, ráadásul az otthonokon túl közösségi terekben, vendéglátóhelyeken, rendelőkben, szalonokban is megállják a helyüket. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a személyre szabhatóság fontosságát, így ha akár megjelenésben, akár méretben sajátos elképzelései vannak, a szakemberek gond nélkül megvalósíthatják azt, utólagos beépítéssel, időtálló minőségben, prémium színvonalon. Ne feledje, a beltéri ajtók is az otthon szerves részét képezik, így korántsem mindegy, milyen megjelenéssel bírnak azok.

Vélemény, hozzászólás?