Mit érdemes figyelembe venni a megfelelő kültéri műfű kiválasztása során?

Az otthona szebbé tétele a háztulajdonosok egyik legfontosabb feladata. Tehát, amikor eljön az ideje, hogy a pázsittal kapcsolatban hozzon döntést, két választása van. Választhatja a természetes füvet, vagy időt és pénzt takaríthat meg a kültéri műfű által.

Mindkét oldalnak vannak előnyei és hátrányai, így a döntés elsősorban az Ön személyes igényein és elvárásain alapul. Ha azonban úgy dönt, hogy kültéri műfüvet vásárol, íme néhány szempont, amire érdemes figyelni a döntés során.

A legtöbb ember úgy érzi, hogy a kültéri műfű rendkívül drága, és látszólag annak is tűnhet, de ha szétosztja a karbantartási, öntözési, fűnyírási és minden egyéb költséget, sokkal költséghatékonyabb lehet a szintetikus anyag használata. Tekintsen rá inkább hosszú távú megtakarítási eszközként. Előfordulhat, hogy a költségek nagy részét előre kell fizetnie, de idővel gyorsan megtérül ez a befektetés.

Ezután a kívánt kültéri műfű színére szeretnénk felhívni a figyelmet. A legtöbb régi gyártmányhoz tartozik az a rettenetesen keltezett, sötétzöld cucc a hatvanas évekből, de az újabb kültéri műfüveket sokkal nehezebb megkülönböztetni a valóditól.

Az is fontos, hogy lássuk, mennyire tartós az új gyártmány. Ha olyan területen él, ahol a hőmérséklet rendkívül meleg lesz nyáron, akkor tudnia kell, hogy ez képes elviselni a nyár heves melegét. Győződjön meg arról, hogy a műpázsit hőállóságát tesztelték, így ésszerűen számíthat arra, hogy sok évig fog kitartani.

Vannak, akik pénzt akarnak megtakarítani azzal, hogy maguk végzik el a telepítést. Ha azonban nem igazán jó valaki az udvarok kiegyenlítésében, a talaj előkészítésében vagy a megfelelő vízelvezetés kialakításában, érdemes ezt a munkát a szakértőkre bízni.

Végül pedig a karbantartási tényezőt is érdemes figyelembe venni, mikor valaki kiválasztja a számára megfelelő kültéri műfüvet.

Vélemény, hozzászólás?