Hitel nélkül nincs pályázat sem – ez az általános tapasztalat

A pályázatfinanszírozó hitelek már sok vállalkozásnak és nagyvállalatnak nyújtottak hathatós segítséget. De vajon minden vállalkozás tisztában van a pályázati lehetőségekkel? Azoknak a vállalkozásoknak, akik eddig még soha nem indultak el uniós vagy hazai pályázatokon, érdemes egy profi pályázatíró céggel felvenniük a kapcsolatot. A Forráscentrumnál a szakképzett munkatársak pontosan tudják, hogy mely pályázathoz milyen pályázatfinanszírozó hitelek választhatók kiegészítésként, hogy akár egy komplett nagy összegű beruházás megvalósuljon. Manapság már elmondhatjuk, hogy pályázatfinanszírozó hitelek nélkül sok esetben a pályázatok sem elnyerhetők. A hazai szervezetek közül nem sok büszkélkedhet megfelelő tőkével, amelyet egy-egy pályázatnál elvárnak a pályázóktól.

Jelenleg a KKV-k versenyképességének növelése, adaptív technológiai innováció révén pályázati lehetőség nyílt meg a vállalkozások előtt. A pályázat célja, hogy eszközök, immateriális javak beszerzésében támogassák a vállalkozásokat. Ez lehet egy új vagy akár módosított termék vagy szolgáltatás. De lehet egy új vagy egy módosított eljárás vagy technológia is. Ezeknek a termékeknek a piaci bevezetésében tud segítséget nyújtani a pályázatírással foglalkozó Forráscentrum is. Ebben a pályázatban nem vehetnek részt a Közép-Magyarországon bejegyzésre került vállalkozások. A támogatás mértéke az össze elszámolható költség 50%-a lehet, így a fennmaradó 50 százalékkal a vállalkozásnak kell rendelkeznie. Ennél a pályázatnál is igényelhető hitel, amellyel ez az összeg pótolható. A támogatás minimum 5 millió és maximum 30 millió Forint lehet, amely bizony nagy segítséget nyújthat a szükséges tervek megvalósításához.

 

Természetesen a pályázatban kitérnek a tevékenységi körre is, amelyre az igénylést be lehet nyújtani. Kérhető eszközbeszerzésre, immateriális javak beszerzésére. Kötelező vállalásként szerepel, hogy a vállalkozásnak a projekt megvalósulása után az első üzleti évben legalább a támogatási összeg 50 százalékkal növekszik a tőkéje. Mikro és középvállalkozások jelentkezését várják erre a pályázatra, amelyeknek a statisztikai állományi létszáma minimum 1 fő. Nehéz helyzetben lévő vállalkozás nem igényelheti a támogatást és a NAV által végrehajtás alatt lévő vállalkozások sem indulhatnak. A pályázathoz csatolni kell a legutolsó lezárt teljes üzleti év beszámolóját és ennek árbevétele nem lehet kevesebb, mint 10 millió Forint.

Szólj hozzá!