Autóval menekültek a betörők, de Mogyoródnál elfogták őket

Autós üldözés után fogtak el Mogyoródnál két férfit, aki ötven perc alatt két fóti családi házba is be akart törni – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy az alapos gyanú szerint az 54 éves gödöllői és a szintén 54 éves mogyoródi férfi kedd délután feltörte egy fóti parókia bejárati ajtaját, majd negyven perccel később átmásztak egy helyi családi ház kerítésén, és bementek a konyhába. Mivel a lakók megzavarták őket, elfutottak, de tíz perc múlva már egy másik családi házba próbáltak betörni.
Ott is hasonlóan jártak, ezért autóval elmenekültek, nyomukban az időközben értesített dunakeszi rendőrökkel. A nagy sebességgel Mogyoród felé haladó autó sofőrje a rendőrautót és az ellenkező irányból érkező, már leállított kocsisort kikerülve egérutat próbált nyerni. A kocsi végül szalagkorlátnak és egy autóbusznak ütközött.
A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás kísérlete miatt.
Az eljárást lefolytató dunakeszi nyomozók kezdeményezték a két férfi előzetes letartóztatásának elrendelését – tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.

 

Vélemény, hozzászólás?