A mozgásérzékelős világítótestek előnyeiről (röviden).

Mikor új otthonunkba költöztünk meglepődve, és enyhén kellemetlenül szembesültünk azzal, hogy a mosdóban mozgásérzékelős világítótestet szereltek fel, mely nem mást jelentett, mint azt, hogy ha egy percig mozdulatlanul tartózkodtunk a helyiségben, hirtelen vak sötétben találtuk magunkat. Az ilyen lámpa, világítótest különlegességek elsőre bosszantónak tűnhetnek: számunkra is az volt, hogy integetnünk kellett a sötétség mélyén, hogy a körte újra izzani kezdjen! Viszont ha jobban belegondolunk számos előnye lehet egy ilyen elektronikai eszköznek! 

  • A gyerek, aki folyton felkapcsolva felejti a lámpát.

Nekem van egy öcsém… ez a gyerek egész kicsi korától fogva mindent égve hagy… ez a rossz szokás tehát nem kopott el, bár ma már nem a sötétségtől való félelem motiválja, hanem a feledékenység, és a rossz szokás. Ha elfelejti, ha nem, most már nem probléma, nem lesz a villanyszámlánk egetverő összeg, hiszen a lámpa magától lekapcsol amint a gyermek elhagyta a helyiséget.

  • A betörő, aki a sötétben les…

Vidéki életem során több ízben el kellett haladnom egy ház előtt, mikor sötétben mentem haza. Ennek a háznak a falán mozgásérzékelős lámpa, akarom mondani reflektor volt, mely ahogy a közelébe értünk bekapcsolt, és olyan erősen világított, hogy konkrétan megijesztett először, majd kisütötte a szemem. Egy ilyen fényáradat bizonyosan megrémítené a tolvajokat, és betörőket, ráadásul könnyen felveszi őket a házfalra szerelt biztonsági kamera is, ha mégis akcióba lendülnének.

  • Az éjszakai hazatérő, aki nem talál be a kulcslyukba.

Ezen felül a lámpa biztos segített az éjszaka hazaérő lakóknak is, hiszen ilyen fényben könnyen rábukkanhattak a kulcslyukra.

 

Vélemény, hozzászólás?