Számlázó program

Egyre több vállalkozás használ számlázó programot. Van amelyik az online változatot, mások pedig az offline, telepített verziót részesítik előnyben. Ebben a cikkben most igyekszünk összehasonlítani a legfelkapottabb számlázó programokat tudásuk, áruk alapján. A cikk végén kommentekben várjuk ezekkel és más számlázó programokkal kapcsolatosan a felhasználói tapasztalatokat.

Szamlazz.hu az online számlázó zseni

Az online számlázó programok között kétségkívül az egyik legkedveltebb a szamlazz.hu. Bár az elterjedésében nagy szerepe volt a hatékony és folyamatos online marketingnek, mégsem lehet csak ezzel kipipálni a sikerét. A legtöbb fórumban a könnyű kezelhetőségét, átláthatóságát emelik ki előnyként, de a csomagok kialakítása és az árak is sokaknak a tetszését elnyerték. Az online felületnek köszönhetően bárhol, bármikor elérhetjük a számlázó programot. Papír alapú számlákat korlátlanul készíthetünk a díjmentes csomaggal is, ahogy elkezdjük beírni az ügyfél nevét a program rögtön felajánl lehetőségeket, így akár pár karakter beírása után már ki is választhatjuk, hogy kinek állítunk ki számlát és egy kattintással már ki is van töltve ez a rész. A tételek megnevezésénél az előzményekből dolgozva ajánl fel opciókat, így ez a rész is gyorsan kitölthető az ingyenes verzióban is.

Ha valaki még többre vágyik, akkor a fizetős csomagokban e-számlát is állíthat ki, lehetőség nyílik a vevői bankkártyás fizetés használatára, be lehet állítani automatikus fizetési felszólítást a még nem rendezett számlákhoz, akár több felhasználót is hozzá lehet adni, számlát készíthetünk a korábbi számla alapján, vagy webshopok akár automatizálhatják is a számlázást. Azok, akiknek külföldi ügyfelei is vannak, a fizetős díjcsomagok között már deviza alapú számlát, idegen nyelvű számlát is kiállíthatnak.

Billzone.eu az ingyenes e-számla programja

Bár a billzone.eu oldalra regisztrálók egy kicsit nehézkesebb folyamattal találják szemben magukat, mint a szamlazz.hu rendszerében, de érdemes végigvinni a regisztrációt, mert utána a számlázó program használata már jóval könnyebb. A szamlazz.hu előnyeinek a nagy részét a billzone.eu esetében is leírhatnák, ugyanúgy online felületen számlázhatunk, számlakiállítást megkönnyítő funkciók itt is működnek, talán csak az árképzésben, a csomagok összeállításában találunk jelentős különbségeket. Ha a két ingyenes csomagot össze akarjuk hasonlítani, akkor a fő különbségek:

– Papír alapú számlaadatok megőrzése a billzone.eu esetében 1 hónap, a szamlazz.hu-nál a tárgyév

– Számla létrehozása előző számla alapján: billzone.eu-nál ingyenes, szamlazz.hu-nál fizetős

– Logó a számlán: a billzone.eu esetében ingyenes

– E-számla kiállítása: a billzone.eu esetében ingyenes

A billzone.eu oldalon is van lehetőség devizanemet és nyelvet választani a számlázásnál. Összességében a billzone.eu regisztrációs folyamata ugyan jóval nehézkesebb, mint a szamlazz.hu oldalé, de ha valaki ingyenes számlázó programot szeretne, akkor a billzone.eu ad többet. A fizetős csomagok között nincs jelentős különbség.

rEVOL Express az offline kedvenc

A letölthető számlázó programok között is nagy a választék, de egyértelműen a legkedveltebbek között szerepel a rEVOL Express, amely a sikerét elsősorban a jó ár-érték aránynak és a sokoldalúságának köszönheti. Az online számlázó programmal szembeni előnye, hogy sokkal jobban rászabhatjuk a vállalkozásra, így kényelmesebbé tehetjük a felhasználóknak a kezelést. A cég oldalán demoverziót is találunk, így bárki letesztelheti, hogy a funkciók, kezelhetőség megfelel-e az elvárásainak. További előnye a rEVOL Express-nek, hogy ha valaki most kíván webáruházat indítani, akkor a cégnél nem csak a számlázó programot találja meg ehhez, hanem webáruházat is bérelhet.

Kulcs-Soft szintén egy offline erősség

Az offline számlázó program nagy erőssége ugye, hogy nem szükséges hozzá internet és jobban rászabható a vállalkozás igényeire, ráadásul a számla megjelenésében is több a mozgásterünk. Nincs ez másképp a Kulcs-Soft esetében se, ahol annyiféle beállítási lehetőséget találunk, hogy laikusként simán 1-2 napot eltölthetünk a beállításokkal, mire elkezdjük használni valóban a programot. Ez persze nem negatívum, mert ha nem szeretnénk nagyon a cégre szabni, akkor működik alapbeállításokkal is, bár hosszú távon mindenképp visszahozz a beállításokra szánt időt a könnyebb kezelhetőség. A Kulcs-Soft csapata egyébként jó pár éve finomítja a programot (ahogy a rEVOL Express is), így a fórumokban fellelhető felhasználók nem véletlen dicsérik annyira. Ha még az online marketinghez is jobban értene a csapat, akkor már biztos a legnépszerűbb számlázó program lenne, így “csak” a legnépszerűbbek között szerepel.

Szólj hozzá!