Márton-napi borfesztivál a Gellért Szállóban

Magyarország vezető borászataival, gasztronómiai és kulturális programokkal találkozhatunk november 8. és 10. között a budapesti Gellért Szállóban megrendezésre kerülő Márton-napi Borfesztiválon.

A Borfesztiválon jelen lesznek többek között a tokaji Balassa István, a villányi Bock Pince, a felvidéki Bott Frigyes, a Csobánci Bormanufaktúra, az Etyeki Kúria, az egri Gál Tibor Pincészet, a tokaji Gizella Pince, a káli-medencei Liszkay Pincészet, a tokaji Oremus Szőlőbirtok, az egri St. Andrea Szőlőbirtok, a Tokaj Nobilis vagy a badacsonyi Villa Tolnay borászai is.
A gasztronómiai élvezetek között találhatunk többek között mangalica-, liba-, szürkemarha- és szarvaskolbászt, libatepertős és kemencés kenyérlángost, különleges kézműves csokoládékat, császármorzsát, érlelt és friss kézműves sajtokat, de Erdély különleges házias ízei is jelen lesznek. Héjja László, a Gellért vezető séfje csapatával Márton-napi specialitásokkal kínálja a borkóstolás közben finomságokra vágyókat.
Négy nemzet Borvacsorája elnevezéssel a Pavillon de Paris, a La Plaza, a Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek séfjei közösen alkotnak négyfogásos menüt, amelyhez magyar, francia, spanyol és olasz borokat társítanak.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?