Egyre népszerűbb az üvegterasz

A nyitott terasszal rendelkezőknek az előnyök mellett számos kellemetlenséggel is kell számolniuk, mint például a por, a rovarok, a téli hideg miatti kihasználatlanság. Az üvegterasz azonban mindezeket a negatívumokat kiiktatja, miközben a pozitívumok megmaradnak. Ennek fényében nem meglepő, hogy egyre többen alakíttatnak ki üvegteraszt.

A terasz kedvelői a panoráma, a szabad levegő és sok más előnyt hoznak fel, hogy miért is éri meg a lakás vagy ház egy részét terasz céljára fenntartani. A sok-sok pozitívum ellenére azonban az idő jelentős részében kihasználatlanok a teraszok, egészen egyszerűen azért, mert se hidegben, se esőben nem célszerű kiülni egy nyitott teraszra, valamint porosabb környéken akár naponta többször is szükséges lehet takarítani a teraszt.

Az üvegterasz megjelenése azonban megoldást jelent arra, hogy egész évben használhassuk a teraszunkat. A mobil üvegtáblák könnyedén elmozdíthatók, ha a szabad levegőt is élvezni szeretnénk, azonban rossz idő esetén megfelelő védelmet is nyújt számunkra, ha mégis szeretnénk gyönyörködni a tájban, kilátásban. Energiagazdálkodási időt élünk, így kár lenne elhallgatni azt a tényt, hogy az üvegterasz a fűtésszámlánkra is kedvezően hat. A nagy üvegtáblák ugyanis a nap melegét beengedik, de a hideg ellen szigetelést biztosítanak.

Összességében tehát az üvegterasz kialakítása segít, hogy maradéktalan élvezetünk legyen a teraszunkban.

Szólj hozzá!